XX ena edició dels Premis Fidem

 In El món Amat, Esdeveniments, Notícies

Dijous 9 va tenir lloc la XX edició dels Premis Fidem a l’Auditori de Caixa Forum on es van distingir a vuit dones pel seu talent i notorietat dins de diferents sectors al món empresarial, aquelles dones empresàries o executives que han tingut un paper rellevant en les empreses del nostre país. Les dones més importants de l’economia, la ciència, l’espai social o la tecnologia han estat guardonades per la seva aportació a la notorietat de la dona en el món empresarial.

Les guardonades d’aquest 2017 han estat:

  • Categoria de l’Emprenedoria Social: Ana Bella, presidenta de la Fundació Ana Bella
  • Trajectòria professional: Marta Rota, directora creativa de Tot Hom
  • Innovació: Helena Torras, cofundadora i CEO de B-wom
  • Internacionalització: Lídia Claramunt, propietària de Magnifique Brands
  • Corresponsabilitat: Stephanie Marko, fundadora i CEO d’Stikets
  • Tecnologia: Mar Alarcón, fundadora i CEO de Social Car
  • Empresa Familiar: Cristina Pont, directora financera de Frapont
  • Emprenedoria: Maribel Bernales i Lorna Gotilb, propietàries de El Colorao.

Joana Amat, co-Directora d’Amat i Presidenta de Fidem, va ser l’encarregada de presentar la gala i va anunciar  la creació de la Taula Transversal, una taula de treball que es posarà en marxa el proper febrer de 2018, on “s’aglutinarà el món empresarial, institucions, entitats i societat civil amb l’objectiu d’aconseguir els canvis jurídics però, sobretot, culturals, necessaris, per tal que l’home s’incorpori cada cop més a la llar i la dona a l’empresa amb la finalitat d’aconseguir una plena corresponsabilitat social real.”

Amb aquest nou treball de Taula Transversal es compta amb 10 professionals de diferents sectors per assolir els objectius abans esmentats mitjançant la promoció de diverses accions. Cal destacar que les dones ocupen prop del 12% de les posicions directives a Espanya, el que és encara inferior a les dades de 2009, ja que la crisi ha agreujat la desigualtat, ha augmentat la bretxa salarial i la contractació de dones. Unes dades a les que Joana Amat afegeix “En canvi, tenim estudiat – conclou Amat – que l’índex de fracàs de la dona emprenedora que esdevé empresària és més baix que el de l’home perquè, en general, la dona es reinventa i persevera més que l’home. És tasca de tots donar visibilitat a totes les directives anònimes que des dels seus llocs lideren en femení”.

A més, la co-directora d’Amat va assegurar que emprendre “és apassionant però no és fàcil” i, per això, Fidem acompanya cada any a 20 noves empreses femenines en formació i recerca de financiació a través del mentoratge de 18 mesos que compta també amb suport emocional dincs el programa “Si tu vols, pots” “per garantir al màxim l’èxit de cada projecte”.

“Nosaltres, des de Fidem, volem fer un pas més, – afegeix Joana Amat – i passar de la corresponsabilitat familiar a la social, ja que és responsabilitat i necessitat de país poder seguir tenint fills sense perdre el 50% del talent que aporten les dones al mercat laboral. Només quan això s’hagi aconseguit començarem a parlar de igualtat d’oportunitats, d’igualtat  salarial i, en definitiva, d’igualtat real” deia Joana Amat.

 

Recent Posts

Leave a Comment