Quin és l’estat de la venda de segona mà a Barcelona?

 In El món Amat, Reflexions, Sector Immobiliari

Com cada semestre, presentem les dades extretes de la nostra experiència directa al mercat immobiliari, tant en venda com lloguer i obra nova semestral però avui en aquesta entrada volem centrar-no en estado de la venta de segunda mano.

En aquest informe, ja per començar, apostamos por diferenciar el mercado de Obra Nueva del de Segunda Mano degut a l’augment significatiu de l’activitat al segment d’obra nova.

A segona mà hem fet un 5% més d’operacions respecte el mateix període de l’any anterior. Si contéssim tant l’obra nova com segona mà, aquest augment d’operacions seria d’un 50% respecte l’any anterior.

S’ha de destacar que actualment hi ha una oferta de finançament a la compra d’habitatge excepcionalment competitiu que beneficia tant al mercat de Segona Mà com al d’Obra Nova, i és un dels motors importants en la recuperació del mercat.

En totes les àrees on treballem el mercat de segona mà, continua marcat per la manca de producteuna mica com el que passa en el mercat de lloguer. És per això que el mercat està lleugerament fluctuant. Quan s’arriba a tenir una cartera de propietats bones a preu de mercat en els marges on hi s’ha demostrat la demanda, s’activen les vendes, quan aquests edificis no es tenen, o es tenen demandes de franges de preu on la demanda és molt baixa, les vendes es ralentitzen.

Si ens fixem en el mercat de segona mà segons les nostres oficines, podem comportaments diferenciats:

• Sant Cugat del Vallès: potser és la zona on el mercat ha canviat de forma més significativa, tant en nombre d’operacions com en increment de preus. Clarament, aquest primer semestre s’ha venut en unes franges de preu molt més altes que el mateix període de l’any anterior, passant d’un preu mig de quasi 350.000€ a un preu mig de quasi 600.000€. El preu mig de repercussió ha pujat un 15% respecte el mateix període de l’any anterior.

• Sant Just Desvern i entorn: en aquesta zona també s’ha experimentat millora, però molt més lleugera. El preu mig venut continua estant proper als 400.000€. Els preus de repercussió s’han mantingut similars als del mateix període de l’any anterior, i l’activitat ha augmentat aproximadament un 10%.

• Barcelona: és la zona on aquest període hem tingut menys activitat que l’any anterior. Tot i així el preu mig es situa en una franja superior a la que havíem tingut els darrers anys, actualment per sobre del 500.000€. El comportament del mercat als barris on més treballem ha estat el següent:

o Diagonal Mar: continua sent una zona de baixíssim estoc disponible i gran demanda. Els preus es mantenen molt alts, en el nostre cas, els més alts de totes les zones on hem venut aquest 2016.

o Sant Gervasi: continua sent una zona molt activa. En aquesta zona l’estat i característiques dels pisos té molta influència en el preu. De mitja, les vendes d’aquest semestre del 2016 han estat a un preu superior a les de l’any anterior. La repercussió mitja ha estat 3.800€/m2 construït, però en una forquilla que va dels 2.600 als 4.800 €/m2.

o Gràcia: en aquest districte hem mantingut un nivell de vendes i de preus pràcticament igual que al del mateix període de l’any anterior.

o Eixample: com passa a Sant Gervasi, el preu pot ser molt variable dal mateix districte, en aquest cas més per la seva ubicació que pel seu estat. La mitjana de repercussió s’ha mantingut estable respecte anys anteriors i s’ubica en un rang que va dels 3.200 €/m2 als 5.400 €/m2 construïts.

La venda de pisos s’ha accelerat una mica respecte al mateix període de l’any anterior. Al 2015 teníem la rotació de segona mà centrada en 6 mesos aproximadament, i aquest primer semestre del 2016 ha estat de 5 mesos.

Tal com hem destacat abans, avui en dia el finançament és molt competitiuaquest primer semestre el 55% dels compradors de Segona Mà hi han accedit. Aquest és un percentatge similar al del mateix període de l’any anterior.

Com sempre destaquem, aquestes dades són pròpies d’Amat Immobiliaris i venen marcades per l’estoc d’immobles disponible que disposem en cada moment.

Recent Posts

Leave a Comment