Ha cambiat Internet el procés immobiliari?

Fa només uns anys la necessitat de trobar pis o casa ens feia comprar compulsivament el diari de diumenge i esmorzar amb un bolígraf vermell entre torrades i cafè, a la caça de gangues. Els anuncis classificats eren l’aparador analògic per aquells que venien o volien comprar. qualsevol cosa. Era el wallapop 1.0.

Pel sector immobiliari aquest era un mitjà copat pels anuncis de particular a particular mentre els comercials a peu de carrer i els cartells als balcons anunciaven l’estat de la propietat. Actualment, tot i que la figura del comercial té un pes molt important al sector, sí és cert que la irrupció d’internet i els portals immobiliaris han potenciat molt més la iniciativa particular i ara, més que mai, el demandant o venedor prefereix gestionar personalment el seu immoble sense tenir actors intermedis que poden influir en la decisió final.

Les opcions de compra o venda estan obertes les 24 hores 365 dies l’any, amb actualitzacions immediates. La velocitat i el ventall de possibilitats és el que compta en aquests moments. Actualment la comoditat d’accés a l’oferta i la demanda des de casa fa la vida més fàcil, i la resposta és gairebé instantània. Encara que això també comporta un inconvenient i és que la competència és també més gran i agressiva.

Malgrat les comoditats no podem oblidar els intermediaris professionals, com ho són els comercials. El procés és igualment personal, ja que el comercial es converteix en una eina exclusiva adaptada a les necessitats del client i, si s’encerta amb la immobiliària, el procés no hauria de ser complexe ni feixuc. De fet, molt millor confiar en un professional que pot tractar directament amb tu i implicar-se un 100% per trobar la teva llar, alliberant-te d’hores davant l’ordinador.

Encara que algunes operacions anteriors han estat en desús a causa del naixement de noves aplicacions i les xarxes socials, la feina que les agències immobiliàries desenvolupen també en aquests mitjans és cada vegada major.

Sigui com sigui, no només ha canviat el mitjà i les característiques del procés de compravenda o lloguer, sinó que l’estructura del sector ha canviat i ho segueix fent, adaptant-se als nous temps, tal i com fem nosaltres..