Un centenar de persones acudeixen a la presentació de la novel·la «Rosa de cendra» de la popular escriptora a Sant Cugat

Pilar Rahola, a preguntes del públic assistent, s’ha acabat referint al procés independentista de Catalunya i, en aquest sentit, s’ha mostrat optimista moderada. Per la periodista i escriptora, tot està en mans de Catalunya perquè l’Estat espanyol «avui ja no ens pot enviar tancs» i, per tant, «no podem perdre». Per Rahola, Catalunya està avançant, «estem comprant les urnes per fer el referèndum». Davant les denúncies, judicis, inhabilitacions, etc, Rahola opina que avui existeix tant d’estrès judicial que fins i tot «està cansant jutges i fiscals».

L’escriptora adverteix a l’Estat que «si inhabiliten tot el Parlament de Catalunya, es continuarà treballant des del carrer, des d’on sigui; continuarem endavant. És que tot plegat és molt bestia, estem lluitant per posar unes urnes i que la gent voti». Segons Rahola, «el soroll és que tot va malament, però no és així. Algú creia que això seria fàcil?».

Pilar Rahola ha presentat la seva novel·la «Rosa de cendra», premi Ramon Llull 2017, davant un centenar de persones al Cafè-Auditori en un acte organitzat pel TOT Sant Cugat i amb el patrocini d’Amat. Un llibre ambientat en la Setmana Tràgica de Barcelona, on dóna vida a personatges històrics i que relata amb molts detalls. Rahola admet que li agrada jugar amb la literatura i amb la història, però sent fidel als fets que Catalunya va viure.

«Rosa de cendra» va ser el segon llibre més venut de ficció en català el dia de Sant Jordi d’aquest any segons el gremi de llibreters de Catalunya