Eufòria i reflexió al mercat immobiliari

Com tots sabem, el mercat immobiliari torna a estar eufòric. Els mitjans en parlen dia sí, dia també. És veritat que hi ha una forta demanda i els preus pugen. Escoltem i llegim que es parla de pujades del 20 al 30%.

Com que sempre es generalitza moltíssim, volem donar les nostres dades de promocions que ja fa més d’un any que tenim en comercialització.

 • A Badalona el preu ha pujat un 13%
 • A Sant Just un 15%
 • A Sant Cugat un 20%
 • A Barcelona Eixample un 10%

 La raó que Sant Cugat hagi pujat més és degut a que és dels llocs on més va baixar durant la crisi. Si algú té paciència per mirar les dades que donàvem al 2012-13, veuran que estàvem en una baixada del 70%. Ja aleshores dèiem que el preu no es corresponia amb els serveis ni la configuració de la ciutat. El que ha passat ara és que ha recuperat la posició i el preu que li corresponia.

I, si parlem de lloguer, la nostra mitjana se situa, en un any, en una pujada del 8%.

Cal tenir en compte, que en el tema del lloguer veníem d’una congelació de preus de 5 anys i, el que ha passat en general, és que estem recuperant els anteriors preus.

Què ens preocupa del mercat immobiliari?

La sobrevaloració dels pisos de segona mà per tal d’aconseguir la comercialització.

Ens preocupa perquè, fins a finals de l’any passat, la demanda d’obra nova estava composta, per un costat, per compradors que havien estalviat i podien comprar el pis i, per l’altra, per inversors, normalment famílies, que compraven pel futur dels fills.

Aquest any s’ha incorporat a la demanda el pis de millora i, es clar, en aquest cas la valoració del pis que cal vendre per comprar és bàsica per definir fins on es pot arribar i, el que estem veient ara, és que ja s’estan sobrevalorant. Això, comporta un risc de futur que, en anteriors èpoques d’eufòria, es va mitigar perquè els bancs van donar hipoteques sense massa estudiar-ho i, perquè els sous pujaven. A més, hi havia inflació. Passarà ara el mateix? Ho dubto!

Ens continua preocupant moltíssim el tema del lloguer. Les incongruències entre la direcció cap on es mou la societat i el no tenir respostes – ni s’esperen a curt termini- provoca la frustració d’una part de la població, en especial, dels joves. El tema és important i no es pot resoldre d’avui per demà. Quina falta de visió i previsió que tenen les administracions del nostre país! Els hi va passar pel davant la possibilitat de fer lloguer i no la van saber aprofitar. Repetim i repetim, a qui ens vulgui escoltar, que ja no és un problema de la ciutat de Barcelona, sinó de l’àrea metropolitana.

Ens preocupa aquesta sensació que té la societat, que tenim tots, de poca seguretat jurídica, de poca protecció als drets inherents a la propietat. No pot ser que hi continuï havent una ocupació darrera una altra, no pot ser el que està passant amb el lloguer turístic i els drets dels propietaris. La seguretat i les garanties són bàsiques per aconseguir inversió nacional i estrangera; inversió indispensable per resoldre la problemàtica del lloguer.

Sent congruents amb els nostres principis, hem col·laborat amb la Generalitat i amb l’Ajuntament de Barcelona. Creiem que és compromís de tots aportar idees, dades, etc. a fi d’intentar trobar sortides a un dels problemes socials més importants que té la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Bon estiu!

Immaculada Amat

Co-Directora Amat Immobiliaris

0 Read More

Amat Immobiliaris, guanyadors de Best Practice dels Neinor Homes Awards 2017

El passat dia 15 de juliol, i per segon any consecutiu, es van celebrar els Neinor Homes Awards 2017, guardons que premien a les comercialitzadores que treballen amb la promotora.

Durant dos dies, Neinor ha organitzat unes jornades de team building i networking entre les diferents companyies immobiliàries amb les que col·labora on els assistents, entre d’altres dues de les nostres Directores Comercials, Maria José Cebrián i Anna Quiroga, han pogut gaudir d’activitats d’oci com muntar a cavall i gimcanes.

A la nit, el Director General de Neinor Homes, Mario Lapiedra i el Directos Nacional d’ Obra Nova, Juan Anguisola van fer entrega de 5 guardons de diferents categories  i vam tenir l’honor de ser guanyadors en la categoria Best Practice:

Categoria de Best Practice: Fincas Amat

Categoria de Ventas Globales: Magnum Partners

Categoria de Mejor Vendedor: Marco Ruiz de Básico Homes

Categoria de Marketing: CBRE

Categoria de Mejor Gestor Comercial Neinor Homes: David Ronquillo

Les nostres companyes van trobar “ideal” la Finca de El Bosque on es van dur a terme les jornades, que senyalen que, “malgrat la calor, ha estat una oportunitat per coincidir amb les diferents comercialitzadores, intercanviar opinions i experiències.”

 

0 Read More

Puc tenir cap problema de caire fiscal si venc una propietat als meus fills?

El fet que hi hagi una relació de parentiu entre les dues parts no impedeix que pugui vendre la propietat ni ha de comportar titllar l’operació de donació encoberta. Si realment es demostra que es tracta d’una venda, no té perquè haver-hi cap tipus de problema. Perquè hi hagi una venda ha d’existir una sèrie de requisits: que la transmissió sigui onerosa, el que significa que té un preu (valor de mercat) i, en conseqüència, un pagament, i que es faci escriptura pública i es liquidin els impostos oportuns.

Una altra cosa és determinar quina de les dues opcions -donació o compravenda-, interessa més des del punt de vista financer i, sobretot, des del punt de vista fiscal, ja que poden decantar la balança cap a un costat o l’altre, depenent de cada situació. Hi ha diferències respecte al règim fiscal de les donacions entre les diferents comunitats autònomes, sent més favorable en algunes d’elles, de manera que la venda d’immobles als fills es postula com una alternativa.

Actualment a Catalunya el tipus impositiu de l’Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, en la modalitat de transmissions patrimonials oneroses, és del 10% davant els tipus impositius de les donacions a fills, mitjançant escriptura pública, que van del 5% al ​​9% (en funció del valor del que s’ha donat).

Finalment, cal recordar que, en qualsevol dels dos casos (donació o compravenda), qui transmet l’immoble haurà de tributar en la seva declaració de la renda, en concepte de guany patrimonial, ja que ha generat unes plusvàlues que provoquen una alteració en el seu patrimoni. Així mateix, en ambdós casos, la transmissió està subjecta a l’Impost sobre Increment de Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana que haurà de ser abonat pel transmetent o el donatari, en funció de la naturalesa de l’operació.

0 Read More

Un toc de distinció a 15 minuts de Barcelona

Situada a les proximitats de la institució acadèmica La Miranda, trobem aquesta propietat de 828 m2 de superfície construïda, sobre una parcel·la de 3500 m2, perfectament projectats per al seu màxim gaudi.

Aquesta propietat destaca pel seu encant i elegància en el disseny i l’estructura de totes les seves estances, projectades cap a l’exterior per delectar-se amb el seu bell jardí i les vistes que podem gaudir des de la seva privilegiada situació.

Fins a tres porxos privats, un d’ells amb una pràctica barbacoa, ens permetran gaudir d’aquests espais durant tot l’any. A tot això hem de sumar la possibilitat d’una encantadora zona rústica que farà les delícies dels amants de l’eco-agricultura.

La casa es distribueix en tres plantes i un annex projectat com a zona esportiva o lúdica. La planta baixa, comparteix un amplíssim aparcament per a 5 vehicles, una habitació de servei i una àmplia i polivalent estada, així com els equips tècnics de la casa (caldera, motor ascensor, central alarmes ..).

La primera planta, o planta noble, és la d’accés a l’habitatge, on ens rep un elegant i acollidor porxo amb sostres de fusta de bolongo. Espectacular saló menjador amb fabulós jardí que ens transmet una immediata sensació de relaxant benestar. La cuina, acabada de reformar, és de disseny funcional, inclou una zona office amb llar de foc, que dóna accés al segon porxo, annex al jardí i que ens condueix a una zona de barbacoa original i pràctica. Un bany de cortesia, una cambra de servei i dues habitacions completen la configuració d’aquesta planta.

La segona planta, a la qual s’accedeix per una bonica escala, ens presenta la suite principal amb terrassa, i dues habitacions dobles que comparteixen un gran bany complet amb vistes panoràmiques. Els banys han estat reformats recentment. Tota la casa està equipada amb equip audiovisual d’alta gamma integrat en totes les seves estances. L’ascensor comunica totes les plantes i també ens dóna accés a la zona esportiva / àrea de jocs amb llar de foc i moble bar, totalment de vidre i exterior, amb una pista d’esquaix, vestuaris, WC i spa. Des d’aquí s’accedeix a la qual s’ha projectat com la zona de la piscina, de la qual en breu s’iniciés la seva instal·lació i condicionament de l’entorn.

Ref.22012

0 Read More

La importància de la il·luminació a la nostra llar

En moltes ocasions la llum juga un paper fonamental a les nostres llars. Afegir un punt de llum en un lloc estratègic pot sumar, visualment, metres d’amplitud a les nostres estances. A més, la llum influeix en el nostre estat d’ànim pel que és clau per decorar un estudi, un menjador o una habitació seguint pautes diferents. No ens servirà ni la mateixa llum ni la mateixa temperatura de llum per a un lloc que per a un altre.

Amb la il·luminació passa el mateix que amb el color de les nostres parets. Tots dos aspectes han de conjugar per afavorir l’atmosfera que es crea a la nostra llar. D’ells dependrà que una habitació desprengui un ambient més càlid i còmode, o fred i poc acollidor.

A la “ciència” de l’interiorisme la il·luminació és clau i els dissenyadors d’interiors ho saben. Aquests proposen jugar tant amb la posició del focus de llum, com amb el tipus de bombeta, de colors, de llum blanca (més freda) o groga (més càlida), de l’altura del punt de llum, de la seva inclinació, … Tot això condueix a un estat d’ànim que pot ajudar-nos a desenvolupar o sentir allò que volem a cada habitació de la casa. Podríem dir que la il·luminació és l’eix central de tota bona decoració i per poder il·luminar correctament hem de partir d’una base general i anar afegint punts de llum. Per exemple, partir d’una llum blanca general i anar col·locant petits punts de llum més càlida depenent del que vulguem aconseguir a l’estança i anar jugant amb les sensacions. En un menjador o sala d’estar és important disposar de, almenys, 2 punts, una blanca per quan hi hagi convidats o reunions, i una altra càlida per quan mirem la televisió i vulguem relaxar-nos.

Una cosa important que cal tenir en compte, i de la qual encara no n’hem parlat, és l‘ombra. Tota llum té la seva ombra i hem de procurar que aquesta es projecti en el lloc adequat o, si ho preferim, evitar-la. Per a això, la força del feix de llum i la seva inclinació juguen un paper fonamental. Per exemple, per crear un racó de lectura una llum dirigida però difusa, que generi poca ombra, és el més òptim per evitar que ens molesti el reflex de la llum en el nostre llibre o que hi hagi una ombra molt dura. El joc de llums i ombres repercutirà directament en l’aspecte general de l’espai.

Tot i que pot semblar una àrdua tasca, combinar tots dos aspectes pot ser un procés de decoració divertit i amb moltes possibilitats. A més, és una forma més econòmica d’ambientar la nostra llar.

Des d’aquí us animem a que us introduïu en el meravellós món de la il·luminació en interiors.

 

0 Read More

Sabeu com protegir casa vostra si marxeu de vacances?

Com cada any els Mossos ens fan arribar les millors mesures de seguretat a prendre quan marxem de casa per vacances si no volem tenir cap disgust a la tornada. Nosaltres les hem recopilat per tal que les tinguis en compte.

Quan marxeu de vacances:

 • Guardeu els objectes valuosos en llocs segurs.
 • Tanqueu tots els accessos amb clau i connecteu l’alarma.
 • És convenient que tingueu un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model: facilita la identificació dels objectes en cas de robatori.
 • Aviseu persones de confiança de la vostra absència.
 • Eviteu explicar que sereu fora de casa si parleu amb persones desconegudes.
 • No deixeu senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa.
 • No exterioritzeu que la casa queda sense habitar.
 • No deixeu al contestador automàtic cap missatge en què es dedueixi que sou fora. Podeu activar el desviament de trucades per poder respondre sempre.
 • Demaneu a algú que us reculli la correspondència.

I, si us quedeu a casa, no està de més prendre sempre aquestes mides:

 • No obriu la porta a persones desconegudes.
 • Demaneu sempre la identificació al personal de l’aigua, la llum, el gas o el telèfon i comproveu el servei trucant a la companyia. Desconfieu del número de telèfon que us faciliti el possible instal·lador.
 • Recolliu diàriament la correspondència per evitar que persones alienes utilitzin les vostres dades personals.
 • Tanqueu sempre amb clau les portes d’accés al carrer.
 • Tanqueu bé la porta d’entrada de l’edifici i comproveu que cap desconegut aprofita per entrar-hi.
 • No deixeu les claus posades al pany exterior, ni sota l’estora de l’entrada, ni a la bústia, ni en cap altre amagatall extern al domicili.
 • Si perdeu les claus, canvieu els panys.
 • Si viviu en cases aïllades, instal·leu temporitzadors automàtics d’encesa dels llums interiors o exteriors del domicili.

Aviseu la policia si:

 • Escolteu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a prop del vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia.
 • Observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, mantingueu la calma, no toqueu res i aviseu la policia, que us indicarà els passos a seguir i farà la investigació adequada amb personal especialitzat.

0 Read More

Augmenta el percentatge del que prefereixen el lloguer a Espanya

Aquest any s’ha registrat un augment d’un 5,2% dels espanyols que viuen de lloguer respecte el 2012, el que significa que el lloguer d’habitatge suposa un 22,2% del total, segons les dades oferides per Julio Gómez-Pomar, secretari de l’Estat d’Habitatge.

Les dades indiquen un canvi de mentalitat en el concepte d’habitatge actual. Els coneguts com “milenials”, la generació dels nascuts a principis dels 80 i fins a finals dels 90, prefereixen el lloguer per poder tenir més mobilitat geogràfica relacionada amb la freqüència en el canvi de feina degut a la inestabilitat laboral actual.

 

0 Read More

Amat Immobiliaris hem estat guardonats amb el segell EQAMOB & CO

El passat dimarts 9 de maig vam ser guardonats amb el segell de qualitat EQAMOB & CO, que reconeix i destaca el compromís de les empreses implicades en la formació de les persones al fomentar la mobilitat en l’educació i la formació professional entre d’altres països europeus. Va ser l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia ens va proposar com a mereixedora d’aquest segell de qualitat per la nostra tasca, acollint alumnes d’altres països per realitzar les seves pràctiques formatives.

L’acte ha comptat amb la presència d’altres 27 empreses també guardonades comptat amb un total de 70 estudiants acollits de 7 països europeus diferents.

El segell EQAMOB & Co ha estat desenvolupat per un consorci internacional (compta amb membres d’Àustria, Bèlgica, Catalunya, França, Islàndia i Itàlia) en el marc d’un projecte co-finançat per la Comissió Europea, l’objectiu principal del qual és la millora de la qualitat de les experiències de mobilitat internacional dels joves europeus en formació professional. Aquest reconeixement dóna fe de l’alta qualitat de l’experiència professional que la seva empresa ha proporcionat recentment a estudiants o aprenents europeus, sempre en col·laboració amb el centre de formació català, adjudicador de la distinció.

A més de nosaltres, les empreses que han estat guardonades són les següents: Frapont de Barcelona, Museu Marítim de Barcelona, Impex Consultores SL de Barcelona, Moldtrans SL de Montcada i Reixac, Shophunters SL de Barcelona, Hotel Carlemany de Girona, Restaurant Divinum de Girona, Ajuntament de Girona, Auto Girona Mazda de Fornells de la Selva, Auto Taller Alacalà de Girona, Santiago Juandó Renault de Fornells de la Selva, Serveis Panella S.L de Riudellots de la Selva, Perruqueria Christian de Figueres, Perruqueria D’ara de Figueres, Perruqueria Livi’s de Figueres, Perruqueria Vilagran de Figueres, Hospital sociosanitari Mutuam Girona de Girona, Residència per a la gent gran – Sanitas Gerunda de Girona, Tecno-Elèctric Girona de Vilablareix, Rental Forklifts Europe SL de Vila-sana, Tallers A. Miquel de Sidamon, Eco Her & Beauty de Tarragona, Oktober Perruquers de Tarragona, Peluqueria Fashion de Tarragona, BASF Española SL de Tarragona, Dow Chemical Iberica SL de Tarragona.

 

0 Read More

Territori Special compta amb més de 900 participants

Aquest diumenge s’ha celebrat el Territori Special, unes olimpíades inclusives per discapacitats intel·lectuals, que hem patrocinat des d’Amat, amb les que es vol fomentar la integració en l’esport i donar visibilitat a la importància de l’esport en aquestes persones. Amat Immobiliaris hem estat patrocinadors de l’esdeveniment, que ha tingut un èxit rotund.

L’acte va acollir prop de 900 persones entre esportistes, entrenadors, familiars, voluntariat,… I també ha comptat amb presència internacional, com és Special Olympics Andorra i Polisportiva Olimpia Onlus i les Comunitats Autònomes de Madrid i València, així com un gran nombre de públic santjustenc.

Durant tot el dia es van desenvolupar campionats de bàsquet (Complex Esportiu Municipal La Bonaigua, amb més de 500 esportistes, ciclisme (Parc Ciclista del Llobregat), amb 21 participants, i tennis (Mèlich Sports Club), amb uns 40. A més dels jocs, al “Village”, a la Bonaigua, es va instal·lar un punt de trobada i esbarjo amb activitats lúdiques com taekwondo, zumba, tallers de maquillatge, inflables, personatges d’Star Wars i d’altres activitats per a tota la família.

L’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau i la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez, han estat presents durant tota la jornada donant medalles i trofeus a tots els nostres esportistes. Els padrins d’honor del Territori Special, l’ex jugador de bàsquet, Roger Grimau i la ciclista Marta Vilajosana, també han acompanyat als participants.

0 Read More

Amat patrocinadors de la presentació de “Rosa de Cendra”, de Pilar Rahola

 

Dissabte 6 va tenir lloc la presentació de “Rosa de cendra”, l’última novel·la de Pilar Rahola i Premi Ramón Llull 2017, al Cafè-Auditori de Sant Cugat del Vallès. L’acte, patrocinat per Amat i conduït pel periodista Josep Maria Vallès, director del Diari de Sant Cugat i de la revista TOT Sant Cugat, va ser tot un èxit amb més d’un centenar de persones.

Durant la presentació, Rahola va parlar sobre la seva obra i es va pronunciar sobre el procés sobiranista de Catalunya des d’una posició optimista. La periodista opina que Catalunya avança però que actualment existeix un “estrès judicial que cansa fins i tot a jutges i fiscals”.

“Rosa de cendra” és un llibre ambientat en la Setmana Tràgica de Barcelona, on dóna vida a personatges històrics i que relata amb molts detalls. Rahola admet que li agrada jugar amb la literatura i amb la història, però sent fidel als fets que Catalunya va viure. La novel·la de la periodista va ser el segon llibre més venut de ficció en català el dia de Sant Jordi d’aquest any segons el gremi de llibreters de Catalunya.

D’esquerra a dreta: Ramon Grau, President de Premsa Local Grup de Comunicació i Editor de Via Empresa, Pilar Rahola, Immaculada Amat, co-directora d’Amat Immobiliaris i Josep M. Vallès, director del Diari de Sant Cugat i de la revista TOT Sant Cugat

0 Read More
AVUI ES
PORTEM DIES A PROP DE TU